GYIK

Általános kérdések

Az MG a sanghaji székhelyű SAIC Motor vállalat egyik autómárkája. A SAIC Motor évente több mint 7 millió autót gyárt, ennek köszönhetően a világ 7. legnagyobb autógyártója. Az anyavállalatunkról bővebb információért kérjük, tekintsd meg a SAIC Motor vállalati oldalát a saicmotor.com-ot.

A SAIC Motor Corporation Limited (SAIC Motor) Kína legnagyobb autógyára.

Az MG a sanghaji székhelyű SAIC Motor vállalat egyik autómárkája. A vállalat aktívan támogatja az alternatív hajtáslánccal működő járművek és az interneteléréssel rendelkező autók forgalmazását, valamint kutatja az iparágban használható további lehetséges technológiákat. A SAIC Motor éves szinten több mint 7 millió autót gyárt, ezzel a világ 7. legnagyobb autógyártója.

Az európai központunk Hollandiában, Amszterdamban található. A közép-európai régióközpont pedig Budapesten nyílt meg 2022 júniusában.

A termékkel kapcsolatos kérdések

Tesztveztésre időpontot a www.mgmotor.hu weboldalon tudsz foglalni.

MG vásárlással és lízingeléssel kapcsolatban fordulj márkakereskedőinkhez.

A jövőbeni termékekkel kapcsolatos információkat hírlevelünkben jelentjük be, amelyre a https://mgmotor.hu/hirlevel weboldalon iratkozhatsz fel, valamint a közösségi média csatornákon is közöljük. Kövess minket FacebookonInstagramon vagy akár YouTube-on.

Technikai kérdések

A szoftverfrissítéseket ezen az oldalon tudod letölteni: https://mgtouch.naviextras.com.
A töltőpontok térképes frissítése 3 évig ingyenes.

Garanciával kapcsolatos kérdések

A garanciális időszak az első forgalomba helyezés napján kezdődik. Az MG (2021. 01.01-jét követően forgalomba helyezett) gépjárműveire 84 hónap (7 év) vagy 150 000 km (amelyik előbb bekövetkezik) garanciát vállal. A garancia a garanciális időszak alatt minden egyes újabb MG tulajdonosra átszáll.

Igen, annak érdekében, hogy az MG által nyújtott garanciára jogosult legyen a jármű, teljes és pontos szerviztörténettel kell rendelkeznie. Az MG által meghatározott karbantartási feladatokat, az előírt szervizterveknek megfelelően, eredeti (OE) alkatrészek és folyadékok felhasználásával kell elvégezni. További információért kérjük, olvasd el a Garancia Feltételek dokumentumot.

Az MG 24 hónap korlátlan, kilométer-korlátozás nélküli jótállást biztosít az MG eredeti cserealkatrészekre, hacsak a táblázatban a Garanciális kivételek másképp nem rendelkeznek. A jótállás szempontjából csak az MG által forgalmazott alkatrészek tartoznak az MG felelősségi körébe.

Amennyiben egy hivatalos MG-márkaszervizben végzett akkumulátor kapacitásellenőrzés során megállapítják, hogy a lítium-ion nagyfeszültségű akkumulátor kapacitása az új MG ZS EV eredeti értékének 70%-a alá csökkent, az akkumulátor javítására van szükség. A javítás során a sérült cellákat, cellacsoportokat kicserélik, vagy a hiba jellegéből adódóan az akkumulátort egy felújítottra vagy újra cserélik.

Az MG modellek gyártója 84 hónap (7 év) vagy 150.000 km (amelyik előbb bekövetkezik) garanciát vállal a nagyfeszültségű akkumulátorcsomagra, az elektromos meghajtó motorra, a teljesítmény elektronikai szabályzó vezérlőegységre (PEB) és a járművezérlő egységre (VCU), mint az alternatív meghajtású gépjárművek fő komponenseire.

A bérbeadásra használt járművek garanciája 3 év/100.000 km (amelyik előbb bekövetkezik). A Garanciális feltételek dokumentum 3. oldalán felsorolt valamennyi kizárás, valamint a Garancia Nyilatkozatban felsorolt valamennyi feltétel érvényes. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a jogosultsághoz a járművet egy MG márkakereskedőnek bérbeadásra szánt járműként kell regisztrálnia az MG-nél, a bérbeadásra szánt jármű regisztrációs űrlapjának használatával. Ennek elmulasztása esetén a garancia érvényét veszti. Ez a korlátozás a nagyfeszültségű erőátviteli rendszer alkatrészeire és a lítium-ionos nagyfeszültségű akkumulátorra is vonatkozik.

Igen, a garancia a garanciális időszak alatt minden egyes újabb MG tulajdonosra átszáll.

Az MG garanciát vállal gépjárműve karosszériájának perforációja esetén a szervizkönyvben feltüntetett „Első forgalomba helyezés dátuma” bejegyzéstől számított 7 éves időtartamra. Az átrozsdásodás elleni garancia azzal a szigorú feltétellel alkalmazható, hogy a gépjárművet évente átvizsgálta egy hivatalos MG márkaszerviz a garancia időtartama alatt. Az MG márkaszerviznek ki kell töltenie egy MG korróziós garancia éves vizsgálati lapot, és le kell bélyegeznie az erre vonatkozó szerviz dokumentációját.

Igen, az MG Motor páneurópai garanciát biztosít, amely minden olyan országban érvényes, ahol hivatalos MG-engedéllyel rendelkező szervizek működnek.

Alkatrészekkel és tartozékokkal kapcsolatos kérdések

A hivatalos MG-márkakereskedők a tartozékok specialistái. Ők tudnak pontos tájékoztatást adni és náluk személyes konzultációra is van lehetőség. Weboldalunkon az MG tartozékok rovatban is sok érdekes információt találsz.

Az MG EHS modellel a maximális vontatható tömeg (ráfutófék nélkül) 750 kg. Az MG5, az MG ZS és ZS EV modellek esetén ez 500 kg.

A szőnyegek tisztításának módja annak anyagától függ. A gumiszőnyeg szett könnyen tisztítható, ha tiszta vízzel leöblíted, majd puha, száraz ruhával áttörlöd, így a szőnyegszett ismét tiszta lesz. A szövet autószőnyegeket az erre a célra fejlesztett autószőnyegtisztítóval érdemes tisztítani. A folyamat után hagyd őket alaposan megszáradni.

Persze! Különösen, ha a kerékpártartó úgynevezett gyorscsatlakozóval rendelkezik.

Járműved védelmére különböző szövet-és gumiszőnyegeket tudunk nyújtani. A csomagtartó védelmére a csomagtérszőnyeg és a csomagtartó bélés a legalkalmasabb.

A legtöbb szőnyegkészlet négy szőnyegből áll, és tartalmazza az első és a hátsó lábtérhez való szőnyegeket is. A szőnyegkészletek párban is megvásárolhatók, a hátsó vagy az első lábtérhez. Kétféle anyagból kaphatók: gumiból és szövetből. Csomagtartószőnyeget keresel? Azokat külön is megrendelheted!

Lépj velünk kapcsolatba

Örömmel válaszolunk minden kérdésedre